Ικανοποίηση του Π. Κουρουμπλή για την εξέλιξη έργων υποδομής στο λιμάνι της Καβάλας

13 Νοεμβρίου 201717:35

Με ικανοποιητικούς ρυθμούς προχωρούν στο εμπορικό λιμάνι «Φίλιππος Β?» της Καβάλας όλες οι απαραίτητες εργασίες για την ολοκλήρωση των προγραμματισμένων έργων υποδομής, ενισχύοντας σημαντικά την αναπτυξιακή προοπτική των λιμενικών εγκαταστάσεων. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, κατά τη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε σήμερα στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Λιμένος Καβάλας, τόσο στο εμπορικό λιμάνι, όσο και στο επιβατικό «Απόστολος Παύλος».
Ο κ. Κουρουμπλής επισήμανε ότι το καλοκαίρι του 2018 θα έχουν ολοκληρωθεί όλα τα έργα υποδομής στο εμπορικό λιμάνι και «μαζί με μία σειρά πιστώσεων που θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός για την προμήθεια του απαραίτητου τεχνολογικού εξοπλισμού, το λιμάνι λαμβάνει πλέον χαρακτηριστικά ενός δυναμικού αναπτυσσόμενου λιμανιού».
Αναφορά έκανε και στον σχεδιασμό που υπάρχει για τη σιδηροδρομική σύνδεση του λιμανιού. Ο υπουργός μίλησε και για το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου, που θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή και περιλαμβάνει σημαντικές διατάξεις με τις οποίες δίνονται λύσεις σε πολλά λειτουργικά θέματα των λιμανιών, όπως, επίσης, σε θέματα λαθρεμπορίου, ηλικίας των πλοίων και αξιοποίησης των λιμενικών υποδομών από ιδιώτες, αλλά και από την τοπική αυτοδιοίκηση.
Ο κ. Κουρουμπλής ανακοίνωσε, επίσης, ότι έχουν χρηματοδοτηθεί, με το ποσό των 200.000 ευρώ, βελτιωτικές υποδομές στα λιμάνι της Θάσου, ενώ τόνισε ότι και το θέμα της παραχώρησης εκτάσεων 11 στρεμμάτων στον Δήμο Καβάλας προχωράει με καλούς ρυθμούς, παρά τα εμπόδια που υπήρξαν.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο [email protected]