Μαθήτριες λυκείου στην Καβάλα έφτιαξαν την πιο υγιεινή παραλλαγή κουραμπιέδων

28 Φεβρουαρίου 202011:53

Η Καβάλα έχει παράδοση στους κουραμπιέδες και έτσι, μάλλον δεν θα πρέπει να μας παραξενεύει που καινοτομεί πάνω στο παραδοσιακό γλύκισμα.

Βέβαια, όταν η ιδιαίτερη συνταγή προέρχεται από μαθητές, αποκτάει αμέσως μεγαλύτερη αξία.

Μαθήτριες της Α’ και Β’ τάξης του 6ου Γενικού Λυκείου Καβάλας, παρασκεύασαν μια παραλλαγή του παραδοσιακού κουραμπιέ, αντικαθιστώντας πολλά από τα γνωστά συστατικά του. Το αποτέλεσμα είναι ένας εναλλακτικός κουραμπιές με ιδιαίτερη υφή αλλά εξίσου γευστικός και φυσικά, περισσότερο υγιεινός.

Οι μαθήτριες, ασχολήθηκαν με την παραλλαγή της κλασικής συνταγής στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος επιχειρηματικότητας του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων / Junior Achievement Greece, (ΣΕΝ/JA Greece), στο οποίο συμμετέχει το 6ο Λύκειο Καβάλας.

Στόχος τους, ήταν η ενός υγιεινού σνακ και συγκεκριμένα ενός κουραμπιέ, χωρίς όμως βούτυρο, ζάχαρη, αλεύρι και γλουτένη, ώστε να μπορεί να καταναλωθεί και από όσους μετρούν θερμίδες και από όσους προσέχουν τη διατροφή τους ή έχουν δυσανεξία στη γλουτένη.
 
Πηγή : ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο [email protected]