Ποια είναι η ισραηλινή Clal που απέκτησε το 10% της Energean

20 Μαρτίου 201814:51

Η ισραηλινή Clal Insurance Enterprises Holdings επένδυσε πάνω από 100 εκατ. δολάρια για να αποκτήσει μερίδιο 10% στην Energean, στα πλαίσια της δημόσιας προσφοράς που πραγματοποίησε επιτυχώς η τελευταία πριν από λίγες ημέρες στο Λονδίνο.

Θυμίζουμε ότι η προσφορά πραγματοποιήθηκε ώστε να χρηματοδοτηθεί η ανάπτυξη των κοιτασμάτων Καρίς και Τανίν στο Ισραήλ βάσει του σχετικού προγράμματος που έχει παρουσιάσει η Energean.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Globes, εταιρείες από το Ισραήλ επένδυσαν συνολικά 140 εκατ. δολάρια στην Energean, με την Clal να έχει τη μερίδα του λέοντος. Από εκεί και πέρα, ο διευθύνων σύμβουλος, Μαθιός Ρήγας, αγόρασε μετοχές 15 εκατ. δολαρίων προκειμένου να “δείξει την αφοσίωσή του στο σχέδιο” Καρίς και Τανίν, όπως δήλωσε πηγή στην εφημερίδα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Clal ιδρύθηκε το 1987 και ασχολείται με διάφορες δραστηριότητες, όπως στις ασφάλειες υγείας, στα συνταξιοδοτικά προγράμματα, στα χρηματοοικονομικά προϊόντα, στις αποταμιεύσεις, στην καινοτομία και σε ευρύτερες επενδύσεις.

Η Clal αποτελεί κομμάτι του ομίλου IDB, ο οποίος κατέχει το 50% των μετοχών της. Η Bank Hapoalim κατέχει άλλο ένα 10% και το υπόλοιπο ανήκει στο ισραηλινό Δημόσιο.

Στην IDB ανήκει επίσης σε ποσοστό 36,75% η πετρελαϊκή Modiin, η οποία δραστηριοποιείται στις ΗΠΑ και διαθέτει μερίδιο 10% στο οικόπεδο Σαμψών στο Ισραήλ, το οποίο εκτιμάται ότι περιέχει 550 δις. κ.π. αερίου.

(πηγή: energypress.gr)

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο [email protected]