Στον εισαγγελέα οι τευτλοπαραγωγοί- Προ των ευθυνών της η διοίκηση της ΕΒΖ

8 Ιανουαρίου 201821:17

Ρεπορτάζ: Ζωή Χειμωνίδου- newx.gr

Με τα τιμολόγια και τις συμβάσεις ανά… χείρας, οι Σερραίοι τευτλοπαραγωγοί θα περάσουν την Τρίτη 9 Ιανουαρίου, το κατώφλι του δικαστικού μεγάρου Σερρών, ζητώντας την παρέμβαση του Εισαγγελέα, καθώς δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ για την παραγωγή του 2017 και πέρασαν τις γιορτές απλήρωτοι. 

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, είχε «πετάξει το μπαλάκι» προ ημερών στην Τράπεζα Πειραιώς, προσπαθώντας να δικαιολογήσει το γεγονός πως οι τευτλοπαραγωγοί έμειναν απλήρωτοι, παρά τις διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου από τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΒΖ Παναγιώτη Καραχάλιου.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης Παναγιώτης Καραχάλιος, με την ανάληψη των καθηκόντων του στο νευραλγικό, αυτό, πόστο, είχε διαβεβαιώσει τους τευτλοπαραγωγούς πως θα πληρωνόταν μέχρι τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Μία υπόσχεση που δεν τηρήθηκε, όμως, προκαλώντας την οργή και την αγανάκτηση των τευτλοπαραγωγών και αφήνοντας τον ίδιο εκτεθειμένο απέναντι στους παραγωγούς.

Μη έχοντας άλλη λύση, οι Σερραίοι τευτλοπαραγωγοί κάνουν πράξη τις προειδοποιήσεις τους για προσφυγή στη δικαιοσύνη.

«Δεν έχουμε άλλη λύση. Δεν μας άφησαν η διοίκηση της ΕΒΖ και η κυβέρνηση, άλλη λύση. Η προσφυγή στη δικαιοσύνη είναι μονόδρομος. Μας έχουν αφήσει απλήρωτους και δυστυχώς, τέτοιες πρακτικές ωθούν τους αγρότες και ειδικά τους αγρότες του νομού Σερρών, να εγκαταλείψουν την τευτλοκαλλιέργεια,» δήλωσε στο newx, ο Σερραίος αγροτοσυνδικαλιστής και τευτλοπαραγωγός Στέλιος Νικητόπουλος.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο [email protected]